Hsf åbning 03 72dpi

Åbning af HEADSTART FASHION HOUSE – et vækstfokuseret modehus

Den 24. august indviede Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard sammen med administrerende direktør for Kopenhagen Fur, Jesper Uggerhøj, Headstart Fashion House på Aarhus havn. Headstart Fashion House er et nyt udviklingsmiljø for modevirksomheder, der skal skabe vækst i modebranchen og hjælpe nye iværksættere godt i gang. Målet er ikke kun at understøtte de kreative processer, men også de praktiske og økonomiske aspekter i at drive virksomhed. Initiativet er det første af sin slags i Danmark.

hsf_åbning_03_72dpi

I Region Midtjylland er modebranchen en vigtig spiller i erhvervslivet. Mens modebranchen på landsplan står for 3 procent af eksporten fra de kreative erhverv, er andelen i Region Midtjylland hele 8 procent. Især etablerede brands som Bestseller og Hummel har vind i sejlene, mens det kan være svært for mindre iværksættervirksomheder at holde hovedet oven vande. Det vil den erhvervsdrivende fond Headstart Fashion lave om på. Derfor har de skabt Headstart Fashion House, der slog dørene op den 24. august 2016.

– En stor andel af de nyopstartede danske modevirksomheder lukker ned igen efter 3-5 år i branchen – ofte fordi de ikke formår at vækste tilstrækkeligt de første år. Derfor har vi etableret Headstart Fashion House, der skal hjælpe mindre modevirksomheder i Region Midtjylland godt fra start, forklarer Christian Chapelle, der er administrerende direktør i Headstart Fashion, der opstod i 2013 som et projekt under Aarhus Kommune men for nylig er etableret som selvstændig erhvervsdrivende fond.

hsf_åbning_52_72dpi

Headstart Fashion House skal være et udviklingsmiljø for modebranchen – et moderne kontorfællesskab med fokus på vækst og sparring. Og forhåndsinteressen har været stor. Alle kontorpladser forventes udlejet inden for de næste fire måneder. Desuden vil Headstart Fashion House løbende danne ramme om netværksbaserede arrangementer med fokus på fx sociale medier, internethandel og forretningsudvikling.

– Vi har ikke kun fokus på de kreative facetter i dét, at drive modevirksomhed, men i høj grad også på de praktiske og økonomiske aspekter, for det er en forudsætning for at få succes. Sammen med kontorpladsen får virksomhederne derfor også fuldt medlemskab af brancheorganisationen Dansk Mode og Tekstil, der blandt andet giver adgang til juridisk bistand, trendanalyser og professionel rådgivning indenfor emner som CSR og international handel – ressourcer, som iværksættere sjældent har råd til, men som kan være essentielle for virksomhedens vækst. Samtidig er vi i gang med at etablere en mentorordning med erfarne aktører fra branchen. Det er denne praktiske tilgang, der sammen med vores specifikke fokus på modebranchen adskiller Headstart Fashion House fra andre danske inkubationsmiljøer, fortæller Christian Chapelle.

hsf_åbning_12_72dpi

Headstart Fashion er en del af det regionale initiativ More Creative, der er dedikeret til at skabe vækst og arbejdspladser gennem udvikling af de kreative erhverv i Region Midtjylland. – På landsplan står alle de kreative erhverv for 9 procent af eksporten – i Region Midtjylland er andelen 14 procent. Derfor har Region Midtjylland søsat More Creative for at udfolde det potentiale, vi ser i regionens kreative virksomheder. Modebranchen er en vigtig spiller blandt disse, og derfor er vi stolte over, at vi som den første region i Danmark får et sted som Headstart Fashion House, der vil vise vejen for, hvordan man kan facilitere vækst i modebranchen, siger Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Søg