BÆREDYGTIGHED TIL BOXMARKET

Vi har hos Headstart Fashion haft besøg af Michéle og Olivia, som står bag den nyopstartet virksomhed Scandinavian Sustainable. Mød dem i Eco Space til Boxmarket Pop-Up Fashion Festival i weekenden den 16. – 17. september.

Olivia (t.v) & Michéle (t.h)

Hvad er Scandinavian Sustainable?

Vores tanke og mission bag virksomheden er, at vi gerne vil skabe en platform og en community – en institut for bæredygtighed i Skandinavien. Platformen skal indeholde bæredygtige brands med fokus på livsstil, mode og beauty. Scandinavian Sustaniable ønsker at hjælpe virksomheder med at vækste, hvilket kan indebære hjælp til at finansiel rådgivning, strategi udvikling, markedsføring, branding og forretningsplan både i Danmark samt udlandet.

 

Hvorfor bæredygtighed?

Michele og jeg har været i modebranchen i mange år og vi har sammen oplevet nogle af de slemme sider af denne branche. Vi vil derfor rigtig gerne gøre en forskel og skabe en gennemsigtighed i branchen, så forbrugeren ved, hvor produkterne bliver produceret og hos hvem de bliver produceret. Vi ønsker at mindske fast fashion, og sætte mere fokus på slow fashion. Vi ønsker at sænke tempoet for de mange kollektioner, som udkommer årligt og vil i stedet hjælpe brands med at finde sin kerne og udvikle efter det.

 

Hvilken type virksomheder ønsker I at hjælpe?

Det er både de nystartet og veletableret brands. Mange virksomheder med fokus på bæredygtighed har typisk ikke tid til markedsføring, PR, finde leverandører, eksport og finde finansiering – det vil vi gerne hjælpe dem med, og det er vores tanke, at det skal være en slags kollektiv hjælp. Vi tænker, at det vil skabe synergi, at der er nogle små og mellemstore virksomheder. Vi skal hjælpe hinanden!

 

Hvor kender i Headstart Fashion fra?

Vi arbejdet sammen med Headstart Fashion siden Christian Chapelle startede, og siden har vi krydset hinanden, så det går langt tilbage. Vores ambitioner omkring modebranchen er meget ens, idet vi begge ønsker at udvikle modebranchen. Hos Scandinavian Sustainable ønsker vi dog at sætte fokus på bæredygtighed.

 

Hvorfor vælger I at deltage i Boxmarket Pop-Up Fashion Festival?

Boxmarket er et super fedt arrangement. For den giver noget nyt til forbrugeren. Overordnet deltager vi i Boxmarket for, at vi kan repræsentere nogle af vores kunder, og de har mulighed for at få en snak med forbrugeren og understrege bæredygtighed. Hermed får de muligheden for at fortælle, hvordan de producerer deres produkter og hvorfor disse produkter nogle gange kan være dyrere samt købe dem. Dette kan oplyse forbrugeren omkring bæredygtighed og hvilken forskel det gør for planeten.

Til Boxmarket kommer vi til at være synlige ved Eco Space, som er et område, hvor du kan finde de bæredygtige brands.

 

Hvordan ser fremtiden ud for Scandinavian Sustainable?

Vi er allerede nu på vej til Foundermade Summit i New York, så fremtiden byder på en masse spændende arbejde med bæredygtighed.

 

Læs mere om Scandinavian Sustainable HER

Søg