Anybody

ANYbody – et kunstprojekt, der udfordrer vores kropsidealer

Danish Fashion Institute har i samarbejde med HEADSTART FASHION, Femmes Regionales, Ane Lynge-Jorlén og Salling udarbejdet projektet ANYbody – en oplevelse, der udforsker kroppen og udfordrer vores forventninger til måden, vi klæder os på og former vores krop. Målet er at ændre vores fælles forståelse for den menneskelige silhuet og tøjets præsentation af denne. Værkerne, der er udformede af 15 udvalgte talenter indenfor design og kunst, tager afsæt i alt fra plastificering, tyggegummi og forstørrelsesglas til aldring, rodsystemer og computervirus.

Projektet er støttet af Aarhus 2017 og Region Midtjylland.

Kunstværkerne kan opleves i Sallings vinduer på Søndergade i Aarhus fra den 1. til den 9. april. Udvalgte værker vækkes dagligt til live som en del af bylivet fra lørdag den 1. april kl. 15 til den 5. april.

ANYbody er et af Aarhus 2017’s flagskibe inden for mode, og programdirektør Juliana Engberg udtaler:

“Moden er dybt forankret som udtryksform i vores kultur og afspejler vores værdier og samfundets tilstand som helhed. En gang var det high street mode, der definerede trends. I dag er der noget mere eklektisk på spil, der stammer fra en stor generation, som er vokset op med internettet: altid online og selviscenesættende, hvor alle er deres egen stylist, og alle deler alt. Som en konsekvens, ser vi en større bevægelse hen imod genbrug, genanvendelse og deleøkonomi, hvilket kommer til at stille store krav til branchen, hvis den vil gå forrest. Hele cyklussen skal ændres, og modebranchen kommer til at skulle redefinere høj- og lavkultur.”

 

anybody2

 

VIP-event d. 31. marts kl. 17-19, Balticagade 17, Aarhus

Den 31. marts kan presse og inviterede gæster opleve kreationerne i samspil med musik leveret af den talentfulde sanger og selvlærte cellist, Lil Lacy, der til dagligt studerer på Det Jyske Musikkonservatorium. Musikken er produceret specielt til lejligheden, og akkompagneres live til åbningseventet, hvor chefredaktøren fra The Gentlewoman, Penny Martin vil holde åbningstalen. Visningen bliver koreograferet af Signe Fabricius, der også er koreograf på Aarhus Teaters Jesus Christ Superstar.

Hvis man som presse ønsker invitation til åbningseventen, kontakt da venligst rsvp@anybody.dk

 

De udvalgte kunst- og designtalenter

Anne-Sofie Overgaard / Det Jyske Kunstakademi

Cæcilie Dyrup / Designskolen Kolding

Emilie Grubert / KADK + Central Saint Martins

Esben Weile Kjær / Rytmisk Musikkonservatorium + Projektakademiet (Artist in Residence hos AROS under Aarhus2017)

Fjord Ruby (Caroline Ruby & Nanna Fjord) / Designskolen Kolding

Liselotte Hornstrup / VIA Design

Marie Munk / Designskolen Kolding + Royal College of Art

Marie Sloth Rousing / Designskolen Kolding

Nanna Bernholm / KADK

Olly van Huizen / Designskolen Kolding

Siff Pristed / Designskolen Kolding

StineMai / VIA

Stine Sandermann / KEA

 

Læs mere om ANYbody og talenterne HER

Læs pressemeddelelse HER

 

Søg