CAMILLA MEYER MØLLER SØRENSEN FOTO: SEBASTIAN VISTISEN TOFT

REKORDMANGE TIL VIA DESIGN GRADUATION SHOW 2017

Traditionen tro blev årets VIA Design Graduation Show afholdt i samarbejde med HEADSTART FASHION på Aarhus Rådhus. Modeshowet dannede ramme i den mondæne Rådhushal med højt til loftet og rekordmange gæster. I alt 600 modeinteresserede havde fundet vej til det veletablerede modeshow, der efterhånden er garant for nytænkning og bemærkelsesværdige designere.

Inspireret af Aarhus2017 var årets tema Rethink Fashion, der for alvor lod kreativiteten flyde. Alle de 18 designere, der stod bag de flotte kreationer, havde bogstaveligt gentænkt moden på vidt forskellige måder. Showet var et farvefyldt univers, der udfordrede materiale sammensætninger, kønsroller og kultur.

Aarhus Stiftstidende havde fanget nogle af de unge dimittender efter modeshowet:

– Jeg har et ben i hver lejr og forsøger at integrere den mellemøstlige kultur med den danske. De to kulturer samles i min kollektion til kvinder, siger Mona El-Qut.

– Jeg har med denne menswear kollektion prøvet at blande hip hop-kultur med klassiske detaljer, hvor jeg også har in mente at skubbe til grænserne for køn og seksualitet. Jeg vil gerne skabe større frihed for beklædning for mænd i forhold til køn og seksualitet. Forhåbentlig bliver det acceptabelt for mænd, at deres tøj trækker på feminine referencer, som når kvinders tøj refererer til det maskuline, mener Sandra Nielsen.

Jeg har arbejdet med at imitere papir, dets riv og folder. Med en tanke om at gå væk fra det digitale og gå den analoge vej, fordi alt ellers skal gå så stærkt, forklarer Camilla Meyer Møller Sørensen.

– Mit projekt tager udgangspunkt i Thy, fiskeri, naturen, workwear, havets bølger, træets linjer på fiskekutterne og farverne. Desuden finder jeg det interessant at arbejde med overflader og strukturer ud fra forskellige inspirationskilder, fortsætter Christine Pedersen.

 

 

Showet var også et direkte vindue til den etablerede modebranche og derfor en vigtig platform for de unge designere, som kunne vise deres kreative kræfter frem for blandt andet potentielle indkøbere, fremtidige samarbejdspartnere og andre stærke aktører inden for modebranchen. Blandt de inviterede var den tidligere studerende Daniel Brix Hesselager, der i dag står bag successen Rains og jurymedlemmet den britiske Ike Rust, der er leder af menswear-uddannelsen på Westminster University i London, som har været med til at udvælge de 18 kollektioner. Han udtaler til Aarhus Stiftstidende:

– VIAs show viser modigt bredden af det potentiale, der er nødvendigt for at oplive den globale modeindustri. Designerne er innovative, modige og hårdtarbejdende, og kollektionerne er fokuserede og unikke.

 

 

 

Søg