HSF Trend 72dpi 74

Miljøstyrelsen er klar med ny guide til at sikre overholdelse af kemikrav

Som tekstilvirksomhed kan det godt være svært at sikre sig, at ens produkter opfylder de kemikrav, som der stilles krav om at man overholder. Selvom man har en god relation med ens leverandør, skal man altid huske, at der også er en ”leverandør til ens leverandør”.

Derfor har Nordisk Ministerråd taget initiativ til en helt ny guide ved navn ”Safer Textiles. Målet med guiden er at gøre det mere enkelt for producenten, at teste om ens produkter lever op til kravene for tøj og tekstiler. Guiden finder på Safertextiles. Her skal man indtaste hvad ens produkt helt præcis består af, og ud fra de oplysninger få man oplyst, hvilke krav der er gældende for produktet.

Bæredygtighed er en vigtig del af nutidens mode, og de fleste ønsker et bæredygtigt brand, selvom det til tider kan være vanskeligt. Men med værktøjet som ”Safer Textiles” guiden skulle det gerne blive nemmere for tekstilvirksomheder, at blive mere bevidste om bæredygtighed.

Miljøstyrelsen gør allerede meget for at hjælpe bæredygtigheden på vej i tekstilbranchen. De har udarbejdet en handlingsplan med seks forskellige initiativer, som er blevet til konkrete projekter. Fokusområderne i handlingsplanen er design, forbrug, produktion og genbrug/genanvendelse.

Søg