Stiften Mette

Århus Stiftstidende: “Modehuset er en kæmpe hjælp”

Århus Stiftstidende 25.08.2016

Taskedesigner Mette Rødtnes er nærmest lykkelig for at kunne være med midt i modebranchens nye samlingssted.

AARHUS: Der var fornemt besøg, fine taler og en festlig stemning, da Headstart Fashion i går indviede sit nye kontorfællesskab og domicil. Det var proppet til bristepunktet og byens mange mode- og forretningsfolk stod i kø ned ad trappen. Borgmesteren og direktøren for Kopenhagen Fur, Jesper Uggerhøj, var blandt talerne.

»Vi er et andelsselskab ejet af vores 1500 medlemmer. Vi glæder os over, at Headstart Fashion House har en opbygning, der ligner. Og håber, at det vil vokse sig større. Vi vil i hvert fald gerne være med til at støtte op om det,« sagde Jesper Uggerhøj, der er chef for verdens største auktionshus for pels og i samarbejde med en lang række minkavlere i Midtjylland.

I fællesskab

Også både nuværende og kommende brugere af Headstart Fashion House var med i går. Det spritnye modehus på Mindet 4 har allerede tre beboere: Mette Rødtnes, der laver taskerne Rodtnes, den prisbelønnede tekstildesigner Camilla Jæger Jespersen og smykkefirmaet Thorning-Astrup. Arkitekten Mette Rødtnes er ovenud glad for muligheden for at kunne flytte sit taske-firma til Mindet, for hun er vokset ud af kontoret derhjemme og var på jagt efter det rigtige sted. Det har hun nu fundet.

»Jeg har ledt efter lokaler i lang tid. For jeg fylder meget med min netbutik derhjemme og har brug for en adskillelse mellem familielivet og mit job. Og så har jeg brug for at sidde sammen med andre, der arbejder med noget i samme stil,« siger hun.

»Jeg har set flere kontorfællesskab men fandt ikke et, der passede. Jeg er tilhænger af at man hjælper hinanden, og det kan vi her. Det er tilfælles gavn. Og så er Balticagade et genialt og smukt sted,« siger hun.

Ikke mindst den juridiske side af modebranchen er svær at finde rundt i og kræver at man får assistance. Der er et væld af teknikaliteter og man kan hurtigt komme til at skrive under på noget, man ikke ønsker.

»Så sent som for 14 dage siden stod jeg med en kontrakt om et samarbejde, som jeg måtte have en jurist til at tjekke for mig. Jeg er vildt glad for fra nu af, at kunne gå gennem Dansk Mode & Tekstil med det, for de er jo bare eksperterne i den slags,« siger designeren.

»Så jeg blev meget begejstret, da jeg opdagede, at det er en del af pakken her i huset. Også trendmaterialer er dybt interessant for mig. Jeg har længe ønsket mig begge dele men har simpelthen ikke haft råd til at tegne mit eget medlemskab, fordi det koster tusindvis af kroner om året,« forklarer Mette Rødtnes.

Hun kender Headstart Fashion, fordi hun har deltaget i række af fondens events og kurser med stor succes.

Gode kurser

»Jeg har blandt andet været på et kursus om forretningsudvikling, og et om jura. De var virkelig gode. Jeg fik ny viden og meget ud af det,« forklarer hun.

»Og ikke mindst en masse netværk. Begge dele er meget værd.«

Mette Rødtnes synes, at Christian Chapelle er super dygtig og emnint til at netværke.

»Der sker en masse omkring Christian Chapelle, det vil jeg virkelig gerne være en del af. Hans fortid som galleriejer betyder, at han har en god kombination af både det forretningsmæssige og så forståelse for os ildsjæle, der ikke kun er båret af et ønske om at tjene penge men også holder af processen og udviklingen af vores produkter.«

Når taskedesigneren en dag når til at kunne ansætte medarbejdere, skal hun videre. Håbet er at det kan blive i en ny afdeling af modehuset.

»Vi er en flok små baby-gubbier, der nu lukkes ind i denne her tank. Måske kan vi overflyttes til et nyt akvarie, når vi er blevet større. Jeg vil meget gerne hjælpe andre, der er mere grønnere end mig. Jeg har været dybt afhængig af at nogen gad at dele med mig og ønsker at give noget tilbage,« håber Mette Rødtnes.

 

Søg