Hsf åbning 03 72dpi

Århus Stiftstidende: “Det nye modehus på havnen er i gang”

Århus Stiftstidende 25.08.2016

I går fejrede Headstart Fashion, at de nu har fået lokaler lige ved siden af modeboblen på havnen og med et fælles kontor for nye design-talenter.

Aarhus og Midtjylland har en stor underskov af modevirksomheder, der pibler frem. Masser af talent, nye ideer og arbejdsiver præger de østjyske miljøer i disse år, hvis iværksætteri har nået nye højder. Der er procentvis flere personer i kreative erhverv i det centrale Aarhus end i København.

Vejen til at blive veletablerede firmaer og kendte brands er imidlertid fyldt med forhindringer, og her kommer Headstart Fashion ind i billedet. Nu som en selvstændig fond med eget hus på havnen. Mindet 4 er et historisk hus, som er sat smukt i stand og klar til at blive indtaget af otte modefirmaer, der skal finde fodfæste i branchen.

Med udsigt til havenbassinerne og Dokk1 får de ikke bare alle nødvendige kontorfaciliteter stillet til rådighed. De bliver også en del af det etablerde netværk, Headstart Fashion har opbygget. Det betyder blandt andet et fælles medlemskab hos mastodonten Dansk Mode & Tekstil, der har 360 medlemmer i hele landet. De tilbyder juridisk rådgivning fra specialiserede jurister, når nogen vil anlægge en sag. Noget der jævnligt sker i branchen og som kan være sønderlemmende.

»Vi er perlevenner med Dansk Mode & Tekstil. Direktøren, Thomas Clausen, sidder i vores bestyrelse,« siger Christian Chapelle, der er den styrende og udøvende kraft i Headstart Fashion, som han har bygget i kraft af sin ihærdige indsats gennem tre år.

Først i kommunalt og reginoalt regi med kontor inde i det grå rådhus. Og nu som direktør for fonden Headstart Fashion med eget hus og havneudsigt. Så vidt vides det eneste af sin slags i Danmark.

»Vi er det eneste kontorfællesskab, der har absolut fokus på mode og med så tætte kontakter til hele modebranchen. Her mødes mange ender,« siger Christian Chapelle stolt.

Selv sidder han i et ydmygt kontor og holder mere af at få ting til at ske end at sætte sig selv i fokus.

»Vi har lige nu denne etage til rådighed med plads til cirka 12 mand. Måske udvider vi med etagen herover, der lige nu er et loftsrum, som bliver brugt til værksted og lager. Vi har fortrinsret til de 300 kvadratmeter deroppe, forklarerer han.

»Det her en demomodel for hvordan et Headstart Fashion House kan være.«

Modehuset er for tiden ved at finde de otte firmaer, der skal rykke ind i Mindet. Et par stykker er allerede på plads. Det er Mette Rødtnes, der laver taskerne Rodtnes, den prisbelønnede designer Camilla Jæger Jespersen og smykkefirmaet Thorning-Astrup.

»Vi tager det stille og roligt og finder de helt rigtige,« fastslår Christian Chapelle, der er helt sikker på, at det vil lykkes at få sammensat et godt hold. Han er meget tilfreds med tilbuddet fra modehuset om 1499 kroner om måneden for en arbejdsplads med alt fra frugt og kaffe til juridisk bistand og et godt netværk. Plus adgang til en række trendstudier, der ellers koster en bondegård.

»Vi har fået en forrygende opbakning af både VIA, der kører Teko-uddanelsen, Dansk Mode og Tesktil, Lifestyle & Design Cluster og lokale brands som Ganni, LauRie, Journal og Bisgaard Sko. De er repræsenteret i vores bestyrelse og er parate til at hjælpe,« siger Christian Chapelle, der har arbejdet intensivt og med stor succes på at bygge sit netværk op.

»Det giver kæmpe power, at vi har de store, stærke i ryggen. Og kan trække på deres netværk. Det hjælper især de små, men der er også noget at hente for de store modefirmaer,« fortsætter han.

Han er også meget tilfreds med husets beliggenhed ved Balticagade, der rummer den såkaldte modebobel – en lang række sko- og beklædningsbrands. Skråt overfor er den livlige Dokk1, og dens frivillighedskorps bor i baggården til modehuset, hvilket kan have en afsmittende effekt. Filmbyen, der blandt andet huser den modeorienterede filmuddannelse under VIA, ligger et stenkast for Headstart Fashion House og et par skridt derfra er city.

Modehuset åbner gerne op for interesserede gæster, der vil se den østjyske opfindelse.

»Vi er glade for at Olav de Linde har valgt at sætte det gamle hus i stand og har tilgodeset vores behov. Huset her er et levn fra gammel tid mellem alt det nye,« mener Christian Chapelle.

Danmarks modebranches beklædningsfirmaer omsætter for cirka 42 milliarder kroner om året og eksporterer for omkring 25 milliarder kroner om året.

Søg