1. KPHFUR HSF 03

Kopenhagen Fur lægger muskler til vækstinitiativ

 

Verdens største auktionshus for pels, Kopenhagen Fur, har indgået en treårig aftale med det midtjyske vækstinitiativ HEADSTART FASHION. Aftalen skal hjælpe modevirksomheder og -iværksættere i Region Midtjylland til at opnå vækst.
Det Midtjyske vækstinitiativ HEADSTART FASHION har siden 2013 arbejdet for at skabe vækst og arbejdspladser blandt regionens modevirksomheder. Nu har HEADSTART FASHION indgået en treårig aftale med Kopenhagen Fur’s Internationale Center for Kreativitet, KiCK, der arbejder på at fremme viden, innovation og vækst i den kreative branche. Aftalen skal hjælpe til at skabe gode rammer for regionens modevirksomheder.
– I KiCK fokuserer vi benhårdt på at skabe vækst og fremdrift i Danmarks kreative branche, og derfor er samarbejdet med HEADSTART FASHION helt oplagt. HEADSTART FASHION’S midtjyske forankring vil hjælpe til at bygge bro til modebranchen både i og uden for regionen. Vi ser frem til at lære af HEADSTART FASHIONS vækstarbejde og til at samarbejde om at skabe rammerne for, at regionens modevirksomheder kan opnå succes, fortæller Head of KiCK, Michael Stadi.
Dansk kraftcenter for mode
HEADSTART FASHION arbejder dagligt for at gøre Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode.
Derfor tilbyder vækstinitiativet en lang række forløb, som klæder regionens modevirksomheder på til at opnå vækst og imødekomme branchen udfordringer. Christian Chapelle, der er Head of HEADSTART FASHION, har store forventninger til, hvordan det nye samarbejde vil komme den kreative branche til gode.
– Det har enorm stor betydning for et vækstinitiativ som HEADSTART FASHION, at Kopenhagen Fur ønsker at bidrage med deres ekspertise. Kopenhagen Fur er et flagskib inden for dansk mode og design, og deres ekspertise og viden vil uden tvivl bidrage til at styrke arbejdet med at fremme væksten blandt regionens modevirksomheder. Som det første forventer vi at arrangere masterclasses i samarbejde med KiCK, og vi glæder os meget til at løfte sløret for de kommende aktiviteter, siger Christian Chapelle fra HEASTART FASHION.
Bredere netværk, større eksponering
I kraft af HEADSTART FASHION’S advisory board samarbejder initiativet allerede med store modevirksomheder som Hummel og Bestseller om at skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland. Den nye aftale med Kopenhagen Fur er ikke kun en økonomisk saltvandsindsprøjtning for HEADSTART FASHION arbejde. Aftalen udgør en alliance, der gør det muligt at eksponere danske modevirksomheder på vækstmarkeder som eksempelvis Kina.
– Eksport til udlandet er en af de helt store udfordringer for modevirksomheder. Det kræver viden om de enkelte markeders juridiske forhold, og det kræver et godt netværk. Kopenhagen Fur har et særdeles stærkt og velforgrenet netværk i Kina, som uden tvivl vil komme regionens modevirksomheder til gode, forklarer Christian Chapelle.

 

Fakta om HEADSTART FASHION
HEADSTART FASHION samarbejder med blandt andre Dansk Mode & Textil, uddannelsesinstitutioner som VIA Design og små, mellemstore og internationale modevirksomheder. HEADSTART FASHION er en klynge i

regi af More.Creative, som er Region Midtjylland og Kulturhovedstad Aarhus 2017’s vækstinitiativ i de kreative erhverv.
HEADSTART FASHION skal
 Hjælpe regionens modevirksomheder og -iværksættere til forretningsmæssig succes.
 Være det knudepunkt, der binder modebranchen i regionen sammen og skaber relationer til resten af Danmark og til udlandet.
 Skabe opmærksomhed omkring og medvirke til at indfri modebranchens potentialer og succeshistorier i samarbejde med modevirksomhederne.
Fakta om Kopenhagen Fur
Verdens største pelsauktionshus, Kopenhagen Fur, er et andelsselskab ejet af de danske minkavlere.
KiCK, Kopenhagen Internationale Center for Kreativitet, skal bygge bro mellem pels- og modebranchen. KiCK er etableret af Kopenhagen Fur i juni 2013.
Danmark er verdens største producent af kvalitetsminkskind med en årlig produktion på over 17,2 millioner skind. Minkavl er en væsentlig bidragsyder til vækst i Region Midtjylland. Særligt i den vestlige del.

Søg