Morecreative Black (2)

JP, penge til de kreative erhverv

Flere penge til de kreative erhverv

Interessen for at få penge fra Region Midtjylland til kreative projekter har været så stor, at regionen i år har øget puljen til 10 mio. kr. i 2014. Aarhus Kommune har store forventninger til, at pengene vil styrke den lokale erhvervsudvikling.

De kreative erhverv i Region Midtjylland har efterspurgt økonomisk støtte i så kontant grad, at regionen i 2014 har øget puljen til indsatsen More.Creative til 10 mio. kr.

Regionen satte initiativet i gang med 6 mio. kr. i 2013, men interessen for at få hjælp til erhvervsudviklingen i og omkring de kreative erhverv har været overvældende. Derfor er puljen nu sat op, og det vil bl.a. komme Aarhus Kommune til gode. More.Creative skal styrke erhvervsindsatsen i Kulturhovedstad Aarhus 2017. De ti mio. kr. skal bruges til at gøre Midtjylland til en stærk og internationalt anerkendt kreativ hub – og gerne med udgangspunkt i Aarhus.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) mener, at de 10 mio. kr. kan sætte skub i den midtjyske innovation og skabe nye arbejdspladser.

»More.Creative har vist sig at være den helt rigtige satsning for Region Midtjylland. Flere hundrede virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og kommuner meldte sig på banen, da vi lancerede vores initiativ. De gik sammen på kryds og tværs i 59 spændende projekter, hvoraf vi udvalgte ni til videre udvikling,« siger Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

»Med de ekstra millioner i 2014 får vi mulighed for at videreudvikle de fem af de ni partnerskaber, der har vist de største vækstperspektiver,« siger Bent Hansen.

Et af de fem partnerskaber, der fortsætter i 2014, er Headstart Fashion. Det er en del af Aarhus Kommunes erhvervsplan og består af Creative Aarhus (Aarhus Kommune), uddannelsesinstitutionen Teko Design & Business samt en række lokale modevirksomheder.

Formålet med partnerskabet er at skabe vækst og flere arbejdspladser både i modebranchen og i den digitale branche.

De ekstra millioner i More.Creative-puljen i 2014 får stor betydning, mener Christian Chapelle, projektleder i Headstart Fashion.

»Pengene vil gøre en kæmpestor forskel. De betyder, at vi kan intensivere indsatsen til alle de projekter, som vi har på vej. For virksomhederne i Aarhus betyder den forhøjede pulje også, at vi kan igangsætte samarbejde blandt virksomhederne på et niveau, som ligger over det, vi ellers ville have kunnet,« siger Christian Chapelle, Aarhus Kommune.morecreative_black (2)

Søg