Marie02 72dpi

MARIE JEDIG: “TRENDS, INSPIRATION OG ANTI-FASHION”

Hvis du ikke nåede forbi HEADSTART FASHIONS trendkonference, eller måske blot ønsker at få konferencen opfrisket, så er der godt nyt forude! Modeblogger og professionel influenser Marie Jedig har netop udgivet et spændende og humoristisk blogindlæg, hvor hun deler sine tanker, erfaringer og holdninger til trends.

HSF_trend_72dpi_34

I blogindlægget diskuterer hun blandt andet fænomenet trends, og hvordan trends er tæt forbundet med inspiration:

“De af jer, der fra samme generation som mig (og hold nu op, hvor lyder man dog gammel, når man først anvender et begreb som “generation”), husker måske hvordan Miss Sixty jeans og D&G toppe pludselig var det eneste, man kunne gå i for 10-års tid siden, hvis man altså gerne ville være hip (…) Disse to items var mine første reelle bekendtskaber med trends. Jeg selv var blevet inspireret af en smart pige i min hjemby, som jeg forinden havde set iført førnævnte outfit ved City Night i Næstved. Og lige præcis inspirationen bag trends er noget af det, der gør mit arbejde så interessant”

Endvidere argumenterer Marie Jedig for, at trends, stil og mode handler om det sociale fællesskab. Beklædning bærer nemlig en stor mængde af visuelle informationer som signaleres ud til omverdenen. Ved at aflæse andres beklædning, kan man finde ud af hvilken gruppe af individer, man ønsker at blive en del af eller associeret med:

“Trends, stil og mode handler selvfølgelig til dels også om det sociale fællesskab, eller begæret tilhørsforhold til en gruppe. “Jeg ville vildt gerne være sådan en spændende, kunstnertype, der kun går i sort” eller “jeg er så gagget og eksentrisk, at jeg sagtens kan iføre mig en grøn fjerboa til hverdag” – vi kender alle typer, der klæder sig ud i stedet for at klæde sig på, for at passe ind i en forstilling omkring sig selv, og jeg har sågar selv været der”

Derfor er Marie Jedigs bedste råd, at man aldrig må gå på kompromis med komfort eller følelse med et outfit – ingen trends er værd at gå på kompromis med sig selv for, så måske skal man holde op med at tage trends så højtideligt, og istedet bare gå efter intuitionen.

 

LÆS: det fulde blogindlæg på Marie Jedigs egen blog her.

 

HSF_trend_72dpi_41HSF_trend_72dpi_21

Søg